top of page

Volg je verlangen: Het geheim van een vervullend leven

"Het recept voor een gelukkig en succesvol bestaan is eenvoudig: doe wat je écht leuk vindt en wordt daar heel goed in."


Deze zin, geschreven door Michael Pilarczyk in zijn boek "Master your Mindset – Leef Je Mooiste Leven", klinkt als een belofte van moeiteloos geluk en succes. Maar is het echt zo simpel? En zo ja, waarom doet dan niet iedereen wat hen echt gelukkig maakt?


Ik ben altijd een beetje argwanend geweest tegenover dit soort uitspraken. Want als het werkelijk zo eenvoudig is, waarom worstelen zoveel mensen dan met het vinden van hun passie en het volgen van hun verlangen?


Laten we eens naar mijn eigen leven kijken. Mijn eerste carrière was in de logistiek. In het begin vond ik het leuk, werkte ik hard en boekte ik snel vooruitgang. Maar na verloop van tijd begon mijn enthousiasme te tanen en merkte ik dat ik minder goed werd in wat ik deed.


Uiteindelijk besloot ik de sprong te wagen naar een tweede carrière. Ik ging me bezighouden met yoga, mindfulness en coaching. Dit werk vervult me, het voelt nooit als een verplichting en ik merk dat ik er steeds beter in word.


Dus ja, ik kan niet anders dan het eens zijn met Pilarczyk.


Maar betekent dit dat het makkelijk was om van carrière te veranderen? Absoluut niet.

Het kostte me meerdere jaren en talloze keuzemomenten om deze draai te maken.

Telkens weer moest ik mezelf afvragen: Wat wil ik echt? Waar krijg ik energie van? En telkens koos ik met mijn hart in plaats van met mijn hoofd voor de optie die me op dat moment gelukkig maakte.


Tijdens mijn loopbaan in de logistiek volgde ik al een opleiding tot yogadocent, niet omdat ik per se docent wilde worden, maar simpelweg omdat ik het interessant vond - en een beetje ontspanning kon gebruiken.

Daarna volgde ik een opleiding tot mindfulness trainer, gedreven door nieuwsgierigheid.

En wat te denken van mijn opleiding aan de Feng Shui Academie? Een wereld van energie, kleuren en vormen, compleet anders dan mijn dagen tussen de douanewetgeving.


Het was allemaal spannend en het lag ver buiten mijn comfortzone. Maar juist daardoor was het zo opwindend. Langzaam maar zeker heb ik de draai gemaakt en word het mij steeds duidelijker waar mijn passie ligt en wat mij voldoening geeft.  En waar dit avontuur eindigt? Geen idee. Ik laat mezelf verrassen en blijf openstaan voor nieuwe mogelijkheden.


Hoe zit het met jou? Ben jij het eens met de stelling van Pilarczyk?

Of ben je nog steeds zoekende naar wat jou écht gelukkig maakt, zowel in je werk, relaties als vrije tijd?


Als je behoefte hebt aan wat richting, kan een visiebord je helpen.


Weet je niet goed waar te beginnen of wil je meer begeleiding? Overweeg dan om deel te nemen aan mijn workshop "Welke kant wil jij op", waar we samen op zoek gaan naar jouw diepste verlangens en passies.45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page