top of page

Vrouwen in de Logistiek: Een Verhaal van Kracht

Als ik denk aan de logistieke sector, zie ik een wereld zonder grenzen, snelle bewegingen en efficiëntie. Te midden van dit alles zie ik een mooie ontwikkeling: steeds meer vrouwen die hun stempel drukken op dit dynamische terrein.


Het is geen geheim dat de logistieke sector lange tijd gedomineerd werd door mannen. Vrouwen betraden deze arena met de nodige scepsis en soms zelfs tegenstand.

De eerste keer dat ik een leidinggevende rol kreeg werd dat niet door alle teamleden geaccepteerd. Één van de mannen weigerde ‘te werken voor een vrouw’.


Ooit won ik op mijn werk, bij de jaarlijkse verkiezingen, de titel van ‘man van het jaar’. Die werd gelukkig aangepast naar vrouw van het jaar en zo had ik de twijfelachtige eer om de eerste vrouw van het jaar te zijn.


Ik heb geleerd om mijn stem te laten horen in vergaderingen, om mijn ideeën krachtig te presenteren en om mijn plaats op te eisen in een vaak door mannen gedomineerde omgeving.


Lange tijd heb ik mij  - onbewust - sterk laten beïnvloeden door mannelijke leiderschapsstijlen zoals krachtig en stoïcijns. Stijlen waar ik ver mee ben gekomen maar me uiteindelijk geen voldoening meer gaven.


Langzaam aan, mede door mijn persoonlijke ontwikkeling als yogadocent en mindfulness-trainer,  kwam mijn zachte kant meer aan bod.

Ik vond het een verwarrende tijd maar het heeft me veel moois gebracht.

Ik heb geleerd hoe ik steeds weer kan kiezen; welke situatie vraagt om kracht, en welke om zachtheid.


Als ik terugkijk op mijn eigen reis, ben ik trots op wat ik heb bereikt en op de vrouwen die ik heb zien groeien en gedijen in deze uitdagende sector. Ik ben ervan overtuigd dat met toewijding, vastberadenheid en solidariteit, vrouwen een blijvende en invloedrijke rol zullen blijven spelen in de logistiek van morgen.


Natuurlijk is het verschil in mannelijke en vrouwelijke eigenschappen niet zwart/wit. Iedereen heeft een mannelijke en vrouwelijke kant in zich. De vraag is in hoeverre je hiervan bewust bent en wat jouw voorkeur heeft.   


Herken je je in mijn verhaal en wil je aan de slag met het ontwikkelen van je persoonlijke leiderschap en kracht?


Ik leer je om met vertrouwen de juiste keuzes kunt maken, zowel zakelijk als privé.

Karin Palts

Vrouwencoach in een mannenwereld.

Wil je meer tips en informatie ontvangen over yoga, mindfulness en coaching?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief of neem contact met me op.
23 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page