top of page

Niemand krijgt een burn-out van hard werken!


Daar kan ik kort over zijn. Hard werken is geen probleem.


Het wordt pas een probleem als je werk doet wat niet bij je past of je er geen voldoening meer uit kan halen. Ik zal je een voorbeeld geven;


De eerste 15 jaar van mijn carrière in de logistiek heb ik, zoals zo vele, hard en veel gewerkt. Het was heel normaal om op zaterdag nog even een paar uur naar kantoor te gaan om alsnog de facturatie te doen. Ik vond dat geen probleem en de sfeer op een zaterdagochtend was altijd gezellig. En dan deed ik er ook nog een HBO studie naast. Recept voor een burn-out?


Nee hoor, zeker geen recept voor een burn-out. Ik groeide in mijn werk, klom op de carrièreladder, deed een opleiding die ik leuk vond en werd gesteund door mijn leidinggevende en collega’s. Ik had geen twijfel, deed mijn best en dat was genoeg. Vol vertrouwen genoot ik van mijn werk.


Hoe ben ik dan toch ik een burn-out terecht gekomen… Tja, ergens in de tijd erna is er iets in mijn gedachten veranderd. Het werk ging steeds meer om cijfers, KPI’s en andere meetpunten waar ik niet achter stond. Het waren niet mijn cijfers en KPI’s. Mijn leidinggevenden zaten in het buitenland, ik had weinig contact met ze. Het voelde steeds meer alsof ik alleen nog voor de aandeelhouders werkte. Ik begon aan mezelf te twijfelen... was ik nog wel goed genoeg voor deze functie? Was ik wel slim genoeg, hard genoeg naar mijn teams? Tegelijk wilde ik helemaal niet zo hard zijn.


Het werd steeds moeilijker om zakelijke beslissingen te nemen, ergens voor te staan en er voor te gaan. Ik raakte mijn innerlijk kompas kwijt. Tevreden zijn over behaalde resultaten werd steeds lastiger. Mijn antwoord hierop was om nog harder te gaan werken, en nog harder…. Met steeds minder voldoening. Dat vreet energie, dat vreet aan je eigenwaarde. Zo raak je in een burn-out.


Herken je dit proces? Zit je er middenin? Voel je je niet goed genoeg? Heb je veel negatieve gedachten, vooral over je zelf?


Het helpt om hierover met een coach te praten.


Vindt je dit nog een stap te ver?

Volg mijn training ‘Meer dan Mindfulness’.


 

Meer dan Mindfulness training


Deze unieke training is een combinatie van:

* klassieke’ MBE Mindfulness training

* ademhalingsoefeningen

* self-coaching technieken 

Dit helpt je om je op verschillende niveaus te ontwikkelen en geeft je een breder inzicht in je eigen gedachtenpatronen en valkuilen.Mindfulness leert je beter om te gaan met stress, moeilijke gevoelens en helpt je om bewustere keuzes te maken.


Alle inzichten en kennis die ik toen nodig had heb ik verwerkt in deze vernieuwde training. Niet alleen Mindfulness maar een mix van de beste Mindfulness, ademhaling en self-coaching technieken. Praktisch en doeltreffend.

De trainingen starten in Maart, wees er snel bij….


Start: vrijdag 8 maart 2024, 19:00 uur

Start: zondag 17 maart 2024. 10:00 uur

Locatie: Art of Life, Brielle
Wil je meer tips en informatie ontvangen over yoga, mindfulness en coaching?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief of neem contact met me op.
22 views0 comments

Comments


bottom of page