top of page

Stress en burn-out Coaching 

Ben jij een stressgevoelig type?


Veel mensen met stress en burn-out klachten hebben een aantal gemeenschappelijke kenmerken die stressgevoeligheid in de hand werken, hoeveel herken jij er bij jezelf?


  Een groot verantwoordelijkheidsgevoel

  Ambitieus zijn

  Perfectionistisch

  Meer dingen tegelijk willen doen

  Zaken alleen op willen lossen – geen hulp vragen

  Sterk gericht op de toekomst

  Ongezonde leefgewoontes (roken, alcohol, onvoldoende slaap)

  Te weinig pauzes nemen

  Nauwelijks uiten van emoties

  Eentonigheid en sleur


Stress is niet per definitie slecht. Stress helpt je in actie komen zodat je kunt weg kunt rennen bij een gevaar. Het helpt je ook om beter te presteren, alert en creatief te zijn.


Stress wordt pas een probleem als het langdurig is en je lichaam geen tijd meer heeft om tussen de stressmoment te herstellen. Je lichaam blijft dan continu AAN staan en zo put je lichaam uit. Dit gaat vaak heel geleidelijk, zonder dat je het door hebt.


Opgebouwde spanning heeft ook zijn weerslag op je functioneren, thuis, op het werk en in je relaties. Je bent niet meer dezelfde persoon. Wat je vroeger leuk vond in nu een verplicht nummer geworden.


Het is belangrijk om de signalen van stress tijdig te herkennen om een burn-out te voorkomen.


Ben je al lange tijd doodmoe?


Alleen rust nemen helpt dan niet meer. Je raakt dan niet uit de opgebrande fase, of zit er in no time opnieuw in.

bgImage

Als Stress en Burn-out coach kan ik je helpen beter omgaan te gaan met stress, privé en op je werk.


Samen werken we aan het herstellen van je balans zodat lichaam en geest weer kunnen ontspannen. Je voelt je dan weer fit, gezond en energiek.​ 


Klantervaring


"Ik heb  bij het Huis van Palts een tweetal sessies mbt stress en burn-out coaching gevolgd en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Mijn doel was om situaties te herkennen en handvatten aangereikt te krijgen waardoor ik zelf op de juiste wijze stressvolle momenten in mijn leven (zowel zakelijk als privé) kan aanpakken. Karin weet je direct op je gemak te stellen en zo de juiste klik te bewerkstelligen, waardoor je je open en kwetsbaar kunt opstellen.  En hoewel dat best spannend is en energie kost, voelt het fijn als iemand als Karin je verhaal op de juiste waarde weet te schatten, je respecteert en je het gevoel geeft dat je haar volledig in vertrouwen kunt nemen. Bovendien stelt zij tussen het vele luisteren door de juiste vragen, heeft zij kennis van zaken en houdt Karin je ook op een respectvolle manier een spiegel voor. Ik ben haar erg dankbaar voor haar luisterend oor, haar doorvragen en haar tips, zodat ik beter met stressvolle momenten om kan gaan. Coaching bij en door Karin kan ik iedereen van harte aanbevelen, je krijgt er net als ik geen spijt van!"

Leo


Klantervaring


Heel erg blij met de coaching van Karin. Ze luistert heel erg goed en stelt de juiste vragen om je te helpen verder te komen in het aanpakken van problemen met situaties of het leren omgaan met bepaalde gevoelens. Ik heb echt wat grote stappen gemaakt, met dingen die voor mij heel erg belangrijk zijn.

De kracht zit in het overzicht houden en het probleem echt door je zelf aan te pakken.

Anita


Kennismaking

I​n een kennismakingsgesprek kijken we of we tot een samenwerking kunnen komen.

In grote lijnen kijken we naar het probleem en of ik in staat ben je daarbij te helpen. 

Daarnaast is het belangrijk of het van beide kanten klikt.

Soms kan een andere specialist beter op zijn plaats zijn.


Tijdsduur en aantal gesprekken

Het kennismakingsgesprek is gratis en vrijblijvend en duurt ongeveer 45 minuten. De sessies zelf zijn tussen de 1 en 1.5 uur.  

Het aantal sessies en de frequentie zijn afhankelijk van de individuele behoefte. Over het algemeen zijn 2 tot 10 sessies voldoende.

Er zijn geen verplichtingen en er kan op elk moment gestopt worden.

Privacy

Personalia en wat er besproken wordt tijdens de sessie is strikt vertrouwelijk.

Hierdoor kan alles vrijuit besproken worden.

Borging kwaliteit

De begeleiding is er op gericht om op een effectieve manier resultaat te behalen waarin jouw behoefte en wensen centraal staan en wordt aangepast aan jouw tempo.


Om de kwaliteit te waarborgen en betrokken te blijven met mijn vak blijf ik mezelf voortdurend ontwikkelen en bijscholen.

Tarieven

Individuele eenmalige coaching per uur € 75,00.

Afhankelijk van de behoefte zijn er ook langere trajecten met aangepaste tarieven mogelijk. Dit bespreken we tijdens de intake.

 

Gemaakte afspraken kunnen tot 24 uur voor de sessie kosteloos worden geannuleerd.


Voor mensen met een laag inkomen op bijstandsniveau heb ik een gedeelte van mijn agenda gereserveerd en geldt een andere prijs. Dit kan persoonlijk besproken worden. 

Verder kan het zijn dat er een wachttijd is.

Vergoeding

Je kunt je werkgever gerust om een coach vragen, voor jullie beide levert dit een enorm voordeel op.


Wanneer je beter en goed in vel zit, haal je meer uit jezelf en ligt je productiviteit hoger en wordt ziekteverzuim verlaagd.


Veel bedrijven hebben een budget wat hiervoor gebruikt kan worden.

bottom of page