top of page

Ja of Nee...


Je kunt je tijd maar één keer spenderen. Hoe je die tijd invult is grotendeels afhankelijk van de keuzes die je maakt. Dus waar jij ‘ja’ tegen zegt. 


Het is dus belangrijk om je bewust te zijn van waar jouw ‘ja’s’ naartoe gaan. Zo houd je regie over wat nodig is voor het behalen van jouw wensen, doelen en dromen. Onvermijdelijk staat daartegenover dat je voor iedere ‘ja’, andere dingen niet kunt doen, uitstellen of uitbesteden.


Veel mensen denken dat focus betekent dat je ‘ja’ zegt tegen belangrijke zaken. Dat is het niet. Het betekent vooral ‘nee’ zeggen tegen honderd andere ideeën, activiteiten en vragen van andere.


Doe je bijvoorbeeld vaak extra klusjes om andere niet teleur te stellen, terwijl je die tijd eigenlijk nodig hebt voor jouw eigen planning? Dan zeg je ‘ja’ tegen de ander maar ‘nee’ tegen jezelf. Voordat je het weet doe je dingen die niet bij jou thuishoren of die jou alleen maar energie kosten. Kortom: iedereen blij, behalve jij. ‘Nee’ zeggen is dus minstens zo belangrijk als ‘ja’ zeggen. 


Wanneer je bewust kiest, zul je merken dat je je zelfverzekerder en daadkrachtiger voelt. Je hebt de touwtjes in handen en je bent productiever omdat je de juiste prioriteiten stelt. En dit geldt niet alleen voor ‘werk’ maar ook privé.  Kies bewust voor ontspanning, leuke afspraken, alles waar je wel energie van krijgt!


Bonuseffect is dat jouw omgeving dit ook merkt en jou daardoor serieuzer neemt.


Wil je meer leren over hoe je betere keuzes kunt maken?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief of neem contact met me op.

 

 

8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page